Almuemaling 1

Vi har fra begyndelsen ønsket os en mere gammeldags stil i sommerhuset og nu er vi efterhånden blevet færdige med det mest presserende istandsættelsesarbejde. Nu skriger dørene efter ny maling.

Man er vel altid lidt nørdet, så allerede kort tid efter, at vi havde skrevet under på købet af sommerhuset, var jeg på studietur i almuefarver på Frilandsmuseet. Jeg tog en hel del billeder og havde taget en farvevifte med, som jeg så gik og sammenlignede med. Almuefarverne blev markeret med et kryds i hjørnet af farvefeltet.

Så jeg var godt forberedt, da jeg skulle vælge farver til vores dørprojekt. Vi har valgt at male dørene i en mat vægmaling for dørmaling er mere skinnende i højglans og det ser slet ikke gammeldags og hyggeligt nok ud.

Jeg har brugt en mørk blågrøn og en lysere blågrøn, samt mørkerøde kanter.

Den første dør var gulnet, brækket hvid med skrigende gule fyldninger. Maling af både fyldningerne og selve døren går let, men nøøøøj, hvor tager de røde kanter lang tid.

 

 

 

 

 

 

 

Efter at jeg havde malet døren, har Frederik malet karmen i samme farver.

 

Et par uger senere kom turen til næste dør.  Det var en temmelig hærget, afsyret dør med et andet fyldningsmønster end den forrige. Men efter malingen har den virkelig fået nyt liv.

Under arbejdet med denne her dør begyndte Frederik at hjælpe mig, og vi har efterhånden fundet en god arbejdsfordeling.

På sidste billede ser man køkkenvæggen – den skal også males på et tidspunkt, men der er vi ikke nået til endnu!

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar