Chatol 1

Vi købte i sensommeren et ret fint, men meget livstræt chatol på den blå avis. Familiens unge frøken har ønsket sig sådan et til sit værelse i sommerhuset og dette var både gammelt og betaleligt.  Chatollet har det dog ikke så godt, så hen over sommeren har jeg arbejdet på at reparere det.

       

   

Vitrineoverskabet fulgte med og det har vi endnu ikke besluttet, hvordan vi vil bruge. Der er ikke højt nok til loftet i sommerhuset til, at det kan stå ovenpå chatollet som oprindelig tiltænkt. Hylderne i vitroneskabet har tallerkenriller – og så har det også nogle mærkelige smalle huller forrest i hylden. Vi har endnu ikke fundet ud af, hvad de er til.

Vi har talt om at overskabet ville passe godt i køkkenet, men der er ikke vægplads til det, så det duer ikke. Jeg overvejer lidt at tage lågerne af og bruge skabet som bogreol. Måske…

Selve chatollet var temmelig vakkelvorent, så jeg begyndte med at tage bagklædningen af og skille det lidt ad, så jeg kunne lime de løse dele ordentligt på plads.

Det tog sin tid, for jeg havde kun 4 skruetvinger og hver limning skal hærde et helt døgn.

Til skufferne måtte jeg indhente Frederiks hjælp til reparationerne. Skuffernes bund var krympet med tiden, så der var hul i kanten ud mod skuffefronten. I den ene skuffe var det særlig slemt – der var 1,5 cm hul!

Frederik har meget fint indsat et nyt stykke træ i hullet, og så har han hjulpet mig med at isætte en skuffeknop, der var trukket ud af træet med et stort hul til følge. Hullet har han fyldt ud med Polyfilla og knoppen er skruet i igen.

På billedet herunder kan man ane, at der er indsat et nyt stykke lyst træ i skuffebunden.

Som det kan ses, var skufferne ikke alle lige lækre indvendig. Den mørke plet er resterne af et utæt batteri, der har lækket syre engang. Jeg har rengjort det så meget som muligt, men helt pænt er det jo ikke at opbevare sine ting i.

PÅ billedet herunder kan man se, hvordan skuffefront og -bund har fået en hård medfart.

Egentlig er chatollet af egetræ, der jo bliver smukt med alderen. Men med de mange lapninger er der ikke andet at gøre end at male chatollet. Det er næsten synd, men jeg er sikker på, at det nok skal få flot nyt liv!

Til at begynde med, har jeg malet de små skuffer hvide indvendigt med kalkmaling. Det pynter allerede meget:

Jeg har købt noget fin, pangfarvet voksdug, som jeg har tænkt mig at beklæde skuffernes bund med. Det giver lidt ekstra glæde og farve i hverdagen.

De store skuffer får samme tur, når jeg når dertil.

Skriv et svar