Friskbagte morgenboller i sommerhuset

Her i sommerferien har vi været 2 uger i sommerhuset og det har givet mig god mulighed for at afprøve og finpudse min metode til at bage morgenboller. 

Den første morgen blev de helt flade og udflydte. Det var faktisk ikke morgenboller men mere ét stort brød i hele bradepanden – bare kun 1 cm højt. 

Men derefter gik det fint. Høje, flotte morgenboller med et minimum af arbejde! 

Her er tricket: 

Dejen blandes aftenen før. Det tager kun et par minutter og man kan sagtens bruge en bageblanding. Jeg er glad for Lidl’s bageblanding, for den har allerede iblandet tørgær og skal derfor kun røres op med vand. Jeg har nemlig ofte glemt at købe gær, og så er den bageblanding perfekt at have stående i basislageret. 

Hvis du blander dejen selv, er den øvrige fremgangsmåde den samme.

Rør dejen i en skål med en grydeske. Tilsæt vand (stuetemperatur) lidt ad gangen – mere end opskriften eller instruktionen på pakken siger. Forsigtigt, lidt ad gangen indtil dejen kan røres ordentligt med en grydeske. 

Dejen dækkes med et låg eller madfilm og sættes i køleskab til næste morgen. Ingen æltning. 

Næste morgen er dejen hævet og bollerne sættes på bagepladen med en ske. 

Bages til de er færdige. Her i huset foretrækker vi at tage dem ud lidt før og lade dem bage færdige 5-10 min på pladen tildækket med et viskestykke. Så bliver de dejligt bløde. 

Friskbagte morgenboller uden klistret køkkenbord og dej på fingrene. 


Der er ikke så meget strøm i sommerhuset, så der kan ikke opsættes elkomfur. Med huset fulgte en gammel svend af et gaskomfur, og det tog mig noget tid, før jeg fik taget mig sammen til at afprøve ovnen. 


Men både ovn og blus virker faktisk upåklageligt, så selvom et nyt komfur stadig er på ønskelisten, så har det ikke en særlig høj prioritet lige nu. Vi har garantibeviset og deraf fremgår det at komfuret er fra 1960. 

Ovnen er i øvrigt samme størrelse som ruden i døren. Man kan derfor kun få plads til 8 boller på en bageplade ?

Skriv et svar