Istandsættelse af køkken 2

Kort før jul gik vi i gang med at male væggene i ‘køkkendelen af køkkenet’. 
Derudover har jeg købt to nye hylder og en krydderihylde hos Trævarefabrikernes Udsalg. Dem har jeg malet med samme hvide kalkmaling som tallerkenrækken. 

Det har altså pyntet meget:

Køkkenet før maling

Køkkenet efter maling


På efter-billedet kan man svagt ane bag skorstenen, at vi har sat en flisevæg op over komfuret. Det lysner lidt i alt det blå og er meget nemmere at gøre rent end en malet trævæg. 

Men vi er ikke færdige endnu! 

Bordpladen skal skiftes. Den er meget hærget og tilmed revnet. Køkkenbordet er meget lavt, så vi regner med at løse det ved at montere den nye bordplade ovenpå den gamle og rykke vask og blandingsbatteri med op.  Så behøver jeg ikke at stå halvt nede i knæ, når jeg vasker op! 

Overskabet i venstre side skal også males hvidt, så det matcher resten af køkkenet. Det er meget hærget i sit ubehandlede træ og trænger til en kærlig hånd og lidt nyt hyldepapir. 

Køkkenskabene skal have ens knopper. Lige nu har køkkenskabe samt overskab 3-4 forskellige greb og det vil pynte med nye greb.  Jeg har bestilt nogle fine porcelænsknopper med blå blomster på. 

Gulvtæppet skal skiftes ud med et plastiktæppe. Egentlig er jeg ikke vild med gulvtæppe i køkkenet, men murstensgulvet bliver ret koldt at stå på om vinteren. Søgræstæppet bliver derfor på sigt skiftet ud med et plasttæppe, der nemt kan vaskes.
Så der kommer nok mere om køkkenet i 2017 🙂

Skriv et svar